Evenement planning

Plant u een conferentie of vergadering? Ga dan naar deze evenementenplanning blogs voor trends, ideeën en een gedegen advies.
We hebben een aantal van de beste evenementenplanning blogs die er zijn voor degenen onder u die zwart dragen, lopen op weinig slaap, en gedijen op het soort stress dat zou gespen een plaat van staal.

Of u nu evenementen plant voor een vereniging of zonder winstoogmerk, of dat u het alleen doet als onafhankelijke conferentieplanner, u hebt waarschijnlijk exemplaren van tijdschriften zoals Convene en Associations Now op uw bureau liggen. Maar evenementplanning blogs zijn in een eigen categorie ondergebracht. Ze zitten vol met inzichten uit de branche, eerlijke meningen en een vleugje humor. En ze komen vaak met stapels middelen, zoals een checklist voor conferentieplanning of geweldige podcasts, allemaal gratis.

Als evenementenplanner is uw wereld voortdurend in beweging. Er is een toenemende druk van een drukke live-evenementenmarkt. En er wordt van u verwacht dat u tientallen specialismen in handen krijgt, van ervaringsmarketing tot het managen van peer review voor wetenschappelijke of medische conferenties. In de hectische wereld van de evenementen is het leuk om even stil te staan bij het feit dat anderen je vreugde en frustraties delen.

Dus, zonder verdere omhaal, hier zijn de beste event planning blogs voor 2019.*

(*En sommige podcasts ook.)

1. 2. Fluwelen kettingzaag
Een tot nadenken stemmende blog die evenementenprofessionals aanzet tot verandering.

De Fluwelen Kettingzaag blog is een vaste favoriet in de evenementplanning ruimte voor hun eigen merk van de gedachte-veroorzakende inhoud. Het team achter de blog bestaat uit forensische consultants die verenigingen en bedrijven helpen hun live-evenementen te beoordelen en te verbeteren. Dit evenement planning blog duikt in alles, van de fysica van de conferentie entropie tot onze overmatige afhankelijkheid van anekdotisch bewijs dat kan leiden tot slechte beslissingen. Het is een troef van solide advies over het aanbrengen van veranderingen in de evenementenruimte.

En als handige bonus is de Sticky Conference-nieuwsbrief van Velvet Chainsaw maandelijks hersenspinsel voor uw inbox. Elke editie richt zich op een enkel probleem of kans voor conferentieplanners, en wordt geleverd met inhoud die zorgvuldig is samengesteld om planners te helpen de uitdaging aan te gaan.

Voorbeeld van een blogbericht: Wij geven de voorkeur aan Verhalen boven Stats-De Donkere Kant van Verhalen

2. 2. GatherGeeks
Het beste is om onderweg op de hoogte te blijven van trends.

Als je al lang in evenementen werkt, ben je waarschijnlijk al bekend met de BizBash evenementenplanning blog. Maar wist je dat BizBash een nieuwe maandelijkse podcast voor evenementenprofessionals heeft, genaamd GatherGeeks? Sluit je aan bij David Adler, de hoofdexpert van BizBash, en Beth Kormanik, de hoofdredacteur, terwijl ze het laatste nieuws en de nieuwste trends die van invloed zijn op evenementenmarketeers bespreken en chatten met strategen, non-profitorganisatoren en iedereen die er tussenin zit.

De podcast is een plek waar mensen die gepassioneerd zijn over live-ervaringen samenkomen en delen wat ze onderweg hebben geleerd. Het is een must-listen voor iedereen die betrokken is bij het plannen van evenementen en vergaderingen, van conferenties, beurzen en fondsenwervingsgala’s tot productlanceringen, prijsuitreikingen en festivals. En u hoeft niet online te gaan om te luisteren – u hebt toegang tot afleveringen waar u uw podcasts ook vindt.

Voorbeeld van een Podcast-episode: De “Dirty Words” van Event Catering, en Other Insights From a Top Canadian Firm (aflevering 137)

3. 3. Blog van de redactie van AMI
Een blog die een brede blik werpt op de trends die de evenementenindustrie vormgeven.

De conferenties en bijeenkomsten van verenigingen en nonprofits zijn een substantieel deel van de live-evenementenindustrie. Het is dus logisch dat blogs die bij verenigingen worden gegooid, de goederen komen verpakken. James Lancaster is adjunct-hoofdredacteur van Association Meetings International (AMI), een van de meest gelezen tijdschriften in de non-profit sector. En zijn AMI Editor’s Blog stelt niet teleur.

James is een nauwlettend observator van de trends in de verenigingssector en draagt regelmatig bij aan paneldiscussies op branche-evenementen en beurzen. Of het nu gaat om de ROI van evenementen of de wetenschappelijke en medische ambassadeurs die bestemmingen helpen om zaken te winnen van grote internationale bijeenkomsten, hij heeft het voor elkaar.

4. 4. Conferenties die werken
Een blog over de planning van evenementen, waarin u uw aanpak moet heroverwegen.

Als u zich richt op het veranderen van de dynamiek binnen uw evenement (of het creëren van een heel nieuw evenement) is Adrian Segar’s Conferences That Work de blog voor u. Al meer dan een kwart eeuw ontwerpt en faciliteert Adrian door de aanwezigen gestuurde evenementen en leidt hij interactieve labs over participatietechnieken die de ervaringen van de deelnemers aan de conferentie fundamenteel verbeteren.

Zijn reflectieve blog bevat alles, van een korte meditatie over de indeling van de zitplaatsen bij het diner, tot een dialoog over het helpen overbruggen van scheidingen tussen mensen. Adrian’s site is niet zomaar een blog over evenementenplanning, het gaat over mensen die samenkomen om kennis uit te wisselen en van elkaar te leren.

Dat is wat de beste evenementen doen.

Voorbeeld van een blogbericht: Verbeter vergaderingen door de nadruk te leggen op de ouderwetse status…

5. 5. Plannerwire
Een blog over evenemententechnologie, en wat andere leuke dingen.

Plannerwire is een blog over de technologie die u zal helpen bij het plannen van uw conferentie en het leveren van de live-ervaring. Of u nu een tech junkie bent op zoek naar de laatste trends en hacks, of u probeert tech-fobische bestuursleden te overtuigen van de voordelen – en mogelijkheden – die technologie kan opleveren voor uw conferentie, deze blog is voor u.

Lees het om handige lifehacks te leren voor evenementenplanners, zoals het gebruik van Google Assistant om uw leven gemakkelijker te maken, of het maken van eenvoudige time-lapse video’s van uw evenementen.

Voorbeeldbericht: 10 Manieren Conferentieplanners kunnen Google Assistant gebruiken

6. 7. Associatiegesprek
Een gastvrije gemeenschap van mensen zonder winstoogmerk.

Association Chat begon het leven in 2009 als de #AssnChat Twitter chat. Een decennium later, en de blog is een hub voor de nonprofit gemeenschap en degenen die de evenementen plannen binnen het. Association Chat is een wekelijkse livestreamed interview serie, een online community en een onderwijsportaal. Gastheer KiKi L’Italien voert levendige interviews uit met iedereen die maar iemand is: van marketing goeroe Seth Godin tot execcht-coach Dr. Aimee V. Sanchez, en het is allemaal gratis. Heeft u een vraag over het plannen van uw volgende evenement, of over de marketing ervan bij uw publiek? Word lid van de gemeenschap en begin te leren van anderen die de wandeling hebben gelopen.

Voorbeeld van een chat: Ervaring met marketing en betrokkenheid bij evenementen

7. 7. EventMB (trends en nieuws)
Een evenementplanning blog gericht op trends en nieuws.

Julius Solaris is, naar alle waarschijnlijkheid, de stem van de 21e eeuwse evenementenindustrie. Als internationaal spreker, auteur en trendwatcher richtte hij in 2007 EventMB op en sindsdien is de evenementenruimte niet meer hetzelfde. Nu is EventMB een solide event planning blog om naartoe te gaan voor de laatste trends in de industrie, technologie, innovatie en onderwijs. Het blog heeft een steeds meer scrollend gevoel, met inhoud op alles van experience design tot het gebruik van gezichtsherkenning als onderdeel van uw registratieproces. Het bevat ook levendige video’s over onderwerpen als de negen cirkels van de plannerhel en tactieken voor het uitverkopen van uw volgende evenement.

De blog bevat de positie van EventMB als thought leader in het veld en bevat ook een heleboel zeer gedetailleerde gidsen en bronnen voor de planning van evenementen, die allemaal gratis zijn.

Een voorbeeld van een bron: Event Pricing Strategy: De gids voor 2019

8. 8. ASAE Resource Centre
Een hub voor het aanleren van nieuwe vaardigheden – of het stimuleren van bestaande vaardigheden.

De American Society of Association Executives (ASAE) vertegenwoordigt verenigingen en de professionals die daarbinnen werken. Maar zelfs als u een evenementenplanner bent die buiten de associatieruimte werkt, heeft ASAE inhoud voor u. ASAE heeft een fantastisch resource-centrum voor de planning van vergaderingen en evenementen, met tonnen goodies, zoals tips om uw conferentie netwerken naar het volgende niveau te brengen, en het beheer van de vergaderingen data deluge.

Terwijl een deel van de inhoud verborgen is achter een paywall voor leden, is er een royaal bedrag beschikbaar om gratis te lezen. Dus ga leren.

Voorbeeldmateriaal: Beheer de Meetings Data Deluge

9. Eindeloze gebeurtenissen
Als u op uw volgende evenement geweldige ervaringen ter plaatse wilt bieden, dan is deze blog iets voor u.

Endless Events zijn de jongens die een stille revolutie teweegbrengen in de AV- en eventproductiescene in de VS. Oprichter Will Curran begon in 2007 als DJ van achtertuinevenementen en heeft de afgelopen 12 jaar een AV- en productiebedrijf opgebouwd dat het menselijke element centraal stelt.

Hun evenementplanning blog, behandelt alles van hoe interne AV-commissies werken (omdat het werken met AV-leveranciers niet altijd duidelijk is), tot het gebruik van gamification om de energie van de deelnemers te stimuleren. Ze hebben ook een nieuw gelanceerde Event Tech Podcast die je op de hoogte brengt van de laatste ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity risico’s en nog veel meer.

Voorbeeld van een podcast-aflevering: Event Cybersecurity Risico’s Elke gebeurtenis Prof Should Know

11. 11. De vergaderingspool
Een blog over evenemententechnisch onderwijs.

Meeting professionals zijn enthousiaste early adopters die graag weten wat de volgende stap is en het aan hun afgevaardigden brengen. De Meeting Pool is uw evenementplanning blog over alles wat met technologie te maken heeft.

De Meeting Pool volgt het technologisch nieuws voor u. Ze hebben ook een handige evenementen-technologische directory en hebben een ruimte gecreëerd waar u nieuwe technologische tools en apparaten kunt verkennen, bespreken en beoordelen om uw evenementen efficiënter, boeiender en productiever te maken. Van de creativiteit van de beursstand tot de technologie om uw evenementencommissie te organiseren, ze behandelen het allemaal.

Spring erin, ontdek en maak u op uw gemak met de volgende generatie vergadertechnologie.

Voorbeeld van een blogbericht: Hoe u video kunt gebruiken om de waarde van uw evenement te verhogen

12. 12. Association Brain Food Weekly
Een depot van gratis educatieve evenementen en middelen voor evenementenplanners.

Association Brain Food Weekly is de vereniging tech- en managementspecialist Deirdre Reid’s rondje van alles wat educatief is. Een nieuwe lijst wordt wekelijks gepubliceerd, en geeft een gedetailleerd overzicht van de komende gratis educatieve webinars en evenementen, evenals middelen voor de vereniging gemeenschap. Dus of u nu juridische handvatten wilt vinden om samen te werken met leveranciers of wilt leren hoe u de benodigde gegevens voor het personaliseren van evenementen kunt navigeren, deze blog is een fantastisch portaal voor het vinden van leermogelijkheden.

Voorbeeldbericht: Brain Food Wekelijks 5 april

13. techsytalk
Een blog en een podcast van alle dingen evenement technologie.

techsytalk is een blog en podcast van Liz King, een in NYC gevestigde evenementenplanner, die regelmatig interviews geeft aan toonaangevende evenementenprofessionals, met een sterke focus op technologie. De blog behandelt alles van het plannen van een evenement met een krap budget tot het halen van het meeste uit sociale media en het is een must-read voor eventprofessionals die smachten naar verandering.

techsytalk heeft onlangs ook een community van samenwerkende vernieuwers opgezet in de vorm van de nieuwe Facebook-groep, Event Hustlers. Schrijf je in, doe mee en begin samen te werken.

Voorbeeld: Smart Pricing Strategies voor Onafhankelijke Event Planners

14. 14. Eervolle vermelding: 18. Nuttige tips voor het organiseren van een conferentie:
Deze auteur schrijft geen blog over het plannen van een evenement, maar zijn bericht over het plannen van een conferentie is niet te missen


Verhuur schermen voor feest of event

Op zoek naar dé eyecatcher op uw event? Make it real met ons aanbod van Led schermen, videowalls …   Verhuur schermen voor binnen (indoor) en buiten (outdoor). Led scherm huren in een specifiek formaat? De modulaire oplossing van Moduscreen maakt elk formaat en vorm mogelijk. Bekijk ook  ” Prijzen led scherm huren  Moduscreen werkt samen met vertrouwde partners in audiomaterialen. Zo kunnen we u een all-in-one pakket aanbieden met schermen én geluid.

CONTACTINFO

hello@moduscreen.be
+32 472 84 42 03